SVJETSKI DAN VODA 22.03.2023.

by Marina Susac

Uoči 22. ožujka, dana kada svijet obilježava važnost i vrijednost voda, u dogovoru s gradskim vrtićem Radobolja, organizirali smo izlet na glavno izvorište pitke vode za Grad Mostar, Vrelo Radobolje. Mali predškolarci su na Vrelu Radobolje, uz njima prilagođen sadržaj vođenja od strane naših djelatnika koji tu djeluju, obišli izvorište pitke vode, vidjeli filtere za vodu, sobe za kloriranje, glavne cijevi kojima voda putuje do svakog domaćinstva, sobe za agregate, kao i posjetili prostorije u kojima se sve te radnje pokreću i kontroliraju. Nakon toga, posjetili su upravnu zgradu JP Vodovoda, urede i djelatnike koji rade na zaprimanju njihovih reklamacija, obradi i tiskanju računa za naše korisnike, ured direktora i njegovih suradnika, a sve kako bi zaokružili i shvatili način funkcioniranja cjelokupnog procesa. Našim mališanima je pred kraj posjeta organiziran prigodan video o važnosti odgovornog ponašanja i čuvanja vode –  izvora života, čiji je izlet završen uz prigodno druženje i osvježenje.

Svake godine svjetski dan voda ima prigodan slogan, a ovogodišnji je ubrzavanje primjena, koje se odnose na pokretanje djelovanja sviju nas kao korisnika ove kapljice života. Stoga, s ciljem da se svijest o očuvanju voda svake godine podiže za ljestvicu svjesnosti i važnosti odgovornog korištenja i čuvanja vode, birali smo najmlađe korisnike od kojih se promjene očekuju i pokreću.

Kreirajući njihovu svijest i odgoj o važnosti čuvanja i cijenjenja svake kapljice života, od njihove najranije dobi, nadamo se da će svijet postati sigurniji i zdraviji prostor njihove budućnosti.

 

 

Možda vas zanima