PRIOPĆENJE

by Vodovod22

PRIOPĆENJE

Vezano za jučerašnju obustavu vodoopskrbe u dijelu Grada Mostara, imamo potrebu ovim putem ispričati se korisnicima naših usluga za neugodnosti koje su imali zbog obustave i objasniti javnosti sve okolnosti vezano za taj problem.

Vodovod d.o.o. Mostar nije bio izvođač predmetnih radova, jer se radilo o planiranim radovima prebacivanja sekundarne vodovodne mreže na novoizgrađeni cjevovod položen u novoizgrađenoj prometnici, a kao završni dio radova rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže u obuhvatu Avenije Kralja Tomislava, a koji je temeljem ugovora s Gradom Mostarom izvodio izvođač predmetnih radova.

Te su aktivnosti planirane i o tome smo postavili obavijest na našoj WEB stranici, kao redovan način obavještavanja naših korisnika. Obveza Vodovoda je bila zatvaranja cjevovoda kako bi navedeni izvođači mogli nesmetano izvesti planirane radove. Prilikom zatvaranje vodovodnih instalacija došlo je do neplaniranih teškoća zbog starosti vodovodne infrastrukture i oštećenih ventila (šibera), a što je posljedično dovelo do potrebe obustave vodoopskrbe i u ulici Kralja Petra Krešimira IV. Iz tog razloga posebno se ispričavamo stanarima u ulici Kralja Petra Krešimira IV.

Radnici izvođača radova zbog dotrajalosti cjevovodne infrastrukture u vodovodnoj komori u ul. Stjepana Radića (kod križanja s Avenijom Kralja Tomislava) isključenje navedene komore nisu mogli završiti u planiranom roku što je dovelo do probijanja rokova spajanja sekundarne mreže na novi cjevovod, a koji je okončan oko 17.00 sati kada je i počelo puštanje vode u novi cjevovod. Kako je tom prilikom uočeno da postoji dodatan kvar na instalaciji, a koji nije mogao biti otklonjen istog dana, odlučeno je da se cjevovod pusti u rad, a da se radovi nastave danas (četvrtak 30.06.2022.g.) u jutarnjim satima.

Međutim nakon što je puštena voda u cjevovod, naknadno je uočeno da voda nije došla do potrošača i Vodovod je odmah po saznanju uputio sve svoje raspoložive vodoinstalaterske ekipe na teren koje su uz veliki trud omogućili da naši korisnici dobiju vodu oko 20.00 sati. Nakon što su otvoreni svi ventili, kao posljedica  privremenog povećanog zamućenja zbog stare infrastrukture sekundarne mreže, došlo je opstrukcije u pojedinim priključcima koji su spriječili protok vode, što je problem za koji smo naknadno saznali i kojem smo otklanjanju pristupili odmah jutros, te su radnici jutros na terenu obilazili i provjeravali svaki pojedini priključak na ovom području kako bi korisnicima omogućili vodoopskrbu.

Molimo naše korisnike za strpljenje i razumijevanje u ovom slučaju ali i ubuduće, jer za redovne radove na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži uvijek planiramo završetak radova u radnom vremenu.  Stoga i stavljamo obavijest o obustavi u razdoblju od 08:00 do 14:00 sati.

U pravilu se radovi završe i znatno ranije i uspostavi se vodoopskrba. Na žalost, povremeno imamo izvanredne situacije na terenu koje se ne mogu predvidjeti, kao što je to bilo i jučer, ali smo sigurni da će naši radnici uvijek uložiti maksimalne napore u cilju što bržeg otklanjanja problema i uspostave redovne vodoopskrbe. O tome ste se mogli uvjeriti i jučer kada su, pod izuzetno teškim vremenskim uvjetima, naše ekipe, kao i ekipe izvođača radova radile izvan radnog vremena kako bi uspjeli uspostaviti vodoopskrbu, a danas su sa uspjehom riješili sve navedene neplanirane i nepredvidive probleme.

Obzirom na sve navedeno nadamo se da će naši korisnici razumjeti problematiku s kojima se naši radnici susreću u obavljanju svojih poslova.

U svakom slučaju za sve neugodnosti još se jednom ispričavamo u nadi da ovakvih izazova ne bude u budućnosti, obzirom da se u kontinuitetu radi na obnavljanju vodovodne infrastrukture kao i na poboljšanju međusobne komunikacije s našim korisnicima.

 

 

Vodovod d.o.o. Mostar

 

 

Možda vas zanima